Trettondagsafton


Det var den här vi såg alltså - och ni ser ju hur fantastiskt det ser ut. Olivia hade en fantastik rödsvart kjol på en fabulös klänning och kändes lite som drottningen i Alice i Underlandet. Narren hade ett par superfestliga byxor gjorda av en massamassa handskar.
Så man dog.

Men det var inte bara scenografin och kostymerna som var fantastiska - hela pjäsen kändes som en Mikakonsert möter cirkus möter Alice i Underlandet. Fast det var en Shakespeare liksom.
Den handlar ju om Viola som precis överlever ett skeppsbrott och flyter i land i främmande Illyrien. Hon förlorar sin tvillingbror Sebastian i tumultet och i Illyrien klär hon då ut sig till man och blir anställd hos greve Orsino. Viola - eller snarare Cesario - blir förälskad i Orsino som i sin tur är förälskad i Olivia som inte är en gnutta intresserad utan i sin tur faller för Viola/Cesario. Bästa triangeldramat evert!

I pausen gick Narren runt i publiken och körde lite allmän underhållning. Där stötte hon på Petra Mede, som satt en bit ifrån oss, och tillsammans sjöng de Leva Livet. Det var fint. Ah, alltså det var allmänt fantastiskt.

Här är bilder från Stockholm stadsteaters hemsida som är tagna av Petra Hellberg.

KOLLA SCENEN LIKSOM. Gud. Om ni har en hundring över så råder jag er att gå och se den. Sista föreställningen är 13e mars!


Kommentarer
Postat av: Sonja

Åh, tack för kommentaren.

Du borde verkligen se den! Man blir på så fint humör av den.Jag gillar faktumet att du gillar ugglor! För det gör jag också. Det är nog lätt världens bästa djur.

2011-02-28 @ 19:00:31
URL: http://funderarfabriken.blogg.se/
Postat av: anna

Man kan ju tänka att det var väldigt härliga bilder. Och att din blogg är fin, kan man tänka. Och tack, såklart!

2011-02-28 @ 19:14:45
URL: http://kreativitet.webblogg.se/
Postat av: Sonja

Haha! Ååååh, vad fint! Nu vill jag också ha naturkunskap!

Påtal om ugglor så tycker väldigt många att jag påminner om en uggla. Visst, det är väl kul men va? Det gör jag väl inte alls? Knasknas.

2011-02-28 @ 20:52:24
URL: http://funderarfabriken.blogg.se/
Postat av: emma

ÅHÅÅÅ ser galet fint ut. Färger och fint! Jag skulle också vilja gå på teater nån gång. på riktigt liksom.

2011-03-02 @ 20:08:12
URL: http://demilune.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback