Uttåg '11 / Dag 9 / två glassfester, håltak och ett avslut på Romtiden

Sista kvällen i Rom, efter att vi sagt hejdå till Italienarna, tog vi en stund och samlades runt matbordet. Där pratade Ulrika en liten stund. Hon sa att i Augusti 2008 då bildades det här seniorlaget, och att vi gjort mycket fantastiskt sen dess. Vi hade barnkalas, använde en brandsläckare, (Barn, man ska inte använda glas med valfri brinnande vätska som fina ljusstakar. Petar man lite på det varma glaset är risken stor att det ja... exploderar och man får brinnande vätska överallt. Inte bra.) och så åkte vi ju på vårt första läger helt utan ledare. Sen fick vi alla säga saker som vi minns från vår tid, och vi hade det himla sentimentalt och fint. Nästan så man blev lite tårögd!

Dagen efter skulle vår tågresa hem igen påbörjas vid 19-tiden, innan det tog vi oss en sista vända runt Rom. Hälften ville shoppa och andra hälften ville titta på Colosseum och Pantheon inuti. Typ jag! Shoppinggruppen hittade inte så mycket, och allt som köptes var ett nagellack på H&M. Hehe.

Såhär såg lite av rummet vi sov i ut! Vi tog lite sovmorgon, packade sedan ihop våra saker och tog bussen till tunnelbanan.

Det hade hänt något oerhört mystiskt (och fortfarande okänt) så tunnelbanestationen var helt nedstängd och utanför stod det polisbilar på parad, ungefär. I brist på annat gick vi till vårt älskade McDonalds. Där hade de McFlurry Pistage!

Och Sundae Coffee, mjukglass med kaffe! Himla gott, tyckte jag och fick värsta koffeinkicken!

Carro var till salu, extrapris 99 riksdaler! Hon kan extra mycket om geografi & resor, speciellt Italien. Intresserad? :D

Glada tjejer!

David med kamera + Anton = win! De hade roligt i alla fall!

Sen öppnade tunnelbanan och vi tog oss återigen till Colosseum.
Dagens Romtips: gå till Forum Romanum första dagen och köp biljett där, dagen efter kan du gå förbi all kö och använda Forum Romanum-biljetten på Colosseum. Bäst!


Det såg ut såhär!

Piggelinerna lekte staty! Bästa modellerna :D


Johanna foteliserade!

Jag med.

Sen köpte vi svindyrt vatten och satte oss under ett träd en liten stund.

Vandrade vidare!


Fönsterluckor är fina!

Vi nådde Pantheon!

Där de har hål i taket. Hoppsan!

Tjusigt är det i alla fall!

Sen hade vi glassfest! Där fick man kex, vilket var fint. Jag åt Cioccolate fiesta (:D), mandarin och melon!

Anton köpte bara citron! Så himla fräscht, som han uttryckte det. Himla generös var han också, hehe. (tycker det är fint att någon snor glass av honom när han ger till mig :D)


Sen tog vi tuben in till Termini, för att äta middag och sedan åka norrut.
I fototävlingen fick man ett poäng per brandsläckarsymbol man fotade också! Jessicas lag, un point!

Där åt vi INTE på McDonalds.

Hämtade bagage, vilade och gick sedan till tåget!
Då påbörjade vi en tåg resa som skulle ta ganska så exakt 36 timmar, vilken ni får höra ALLT om sen!
äventyr & minnen | |
Upp