att mynta en påsktradition
Eftersom att påsken är en högtid som inte har så superstarka traditioner så är det ju egentligen fritt fram att hitta på lite vad man vill, vilket ju faktiskt är helt underbart! Så idag stod jag, mitt i mitt påskäggspyssel (som ni ska få se när det är mer färdigt!), och funderade på hur jag ville fira till påsken i år. Jag vet att det finns traditioner med påsktårtor och så, men det finns ju andra bakverk som är böttre. Typ kola. Och liksom, ingefärakola - hur påskigt och fantastiskt låter inte det?
Sagt och gjort!
Jag mätte upp ingredienser och började koka!
Rev lite färsk ingefära medan det kokade!
Och en stund senare:
När kolan stelnat fint så rullade jag in den i papper så att de blir kalasfina, la dem i en glasburk och ställde den bland de andra vi har! (Jag bestämde mig en dag för att lägga alla mina formar av olika slag i en tom glasburk, förresten, blev fint!) Hur bra som helst!
Den blev lite underkokt och så, men smakar fasligt fint ändå. Nästa år tror jag det kommer bli sjukt bra!
Varför blir allt som ligger i glasburkar aningen finare? :)
Om det råkar bli någon kola över kan du väl skicka en på posten? Jag har aldrig testat ingefärskola ^^