rapport från sjukstugan

Så mitt alldeles beklagligt hopplösa tillstånd har tyvärr hållt i sig, och jag är inne på min femte dag med persiennerna neddragna och lamporna släckta. Soliga dagar har passerat utan att jag ens klarat av att se dem. Sjukt deppigt.

Jag har legat i mitt rum med filten över huvudet.
Och lyssnat på podd efter podd efter podd. Ibland ser jag en film med skärmens ljusstyrka på lägsta. (Tips på bra poddar och sjukfilmer mottages gärna.)

Fast rymdlampan kunde jag ha tänd efter ett tag i alla fall.
Lumos har hängt med mig, men mestadels tyckt att jag varit tråkig. Tur att han är söt.
Så han har tuggat lite på blommorna så länge. (samt vält ned saker och bara i sin allmäna jävlighet suttit och puttat ned mina mediciner från bord/hyllor.)
Relaterar väldigt till denna ampellilja. (Bredvid ligger för övrigt Rozsika Parkers The Subversive Stitch. Ska i mångt och mycket utgå från denna i skrivandet av min C-uppsats (om jag blir frisk, det vill säga) så ni ska få veta mer om detta sen för ojojoj vad intressant det är!)
Jag har det i alla fall lite bättre sen igår, då jag efter mitt samtal med doktorn fick starkare smärtlindring utskriven till mig.
Och idag lyckades jag faktiskt ta mig iväg till mottagningen igen för provtagning.

Men det är fortfarande oklart vad som pågår. Testet idag var för borrelia, efter den där fästingen jag fick för en månad sen, men det kollas väl mest för att det är det enda på listan med möjliga orsaker som går att behandla. Så på något sjukt vis hoppas jag ju på att det är det, så att jag kan få antibiotika i en månad eller vad det nu kan tänkas vara.
   Det kan fortfarande vara någon annan jäkla fästingsjukdom eller bara något random virus, men då finns det ju inget en kan göra. Annan fördel med borrelia är att det inte skulle finnas någon anledning för dem att ta ryggmärgsprov, VILKET VORE BRA. Fast min käre doktor sa att de alltid gör allt de kan för att undvika det så. Men rygg- resp benmärgsprov är mina absoluta skräckprov att någonsin behöva ta i mitt liv.

Och ska vi lyssna till hypokondrikern i mig så skiftar mitt tillstånd mellan TBE respektive hjärntumör (och alla dödliga sjukdomar som finns), men det ska vi ju inte. Min storasyster förklarade för mig att det inte kommer vara något så allvarligt för vår familj har redan fått vår dos. Jag hoppas verkligen att världen funkar på det viset, och att jag är frisk till imorgon kväll så att jag kan få gå på Hej Framtiden! med Jesper Rönndahl.


Under det här strecket kan vi prata om något roligare:

Fick mail från Barnebys häromdagen, sidan som jag besöker med jämna mellanrum för att sukta lite efter snygga grejer på auktion, som gillade min blogg och undrade om jag ville vara med på deras blogglista. Rolig grej, tyckte jag, så jag tackade såklart ja!


Kommentarer
Postat av: the printed word

krya på dig! hade borrelia när jag var liten, var förkyld i ett halvår - dels av sjukdomen, dels av antibiotikan. så hoppas det är något som går över snabbt!

Svar: Uh, det låter ju verkligen inte kul. Kanske ska hoppas på ett virus som går över av sig själv på en vecka istället?
litesocker.blogg.se

2013-09-24 @ 14:05:29
URL: http://book.ratata.fi
Postat av: Ellen (alatariel)

Nej ush! Krya på dig så fort som möjligt! ^^ Men fina bilder har du lyckats ta även om du är sjuk. :)

2013-09-24 @ 15:59:28
URL: http://alatariel.papper.fi
Postat av: H

Huvva! Hoppas du kryar på dig snart! Min pojkvän brukar retas lite med mig eftersom jag alltid kollar på Illusionisten när jag är sjuk :P Men den är så bra och fin! Annars har jag kollat på Clash of the Titans några gånger på sjukan och gärna andra såna lättsmälta äventyrsfilmer. Brukar bli nåt som jag redan har lånat från internet/DVD så jag slipper anstränga mig.

Svar: Åh, tack för tipsen! Kram på dig!
litesocker.blogg.se

2013-09-24 @ 20:02:11
URL: http://rainbowcreativity.blogspot.com
Postat av: Jennifer

Åh, stackare!!! Hoppashoppas du mår bättre snart!

Svar: Jag jobbar på det! Lovar att berätta när jag är frisk.
litesocker.blogg.se

2013-09-24 @ 20:26:44
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
Postat av: lisa

Krya på dig!

Svar: Tacktack!
litesocker.blogg.se

2013-09-24 @ 21:00:33
URL: http://popflickan.blogg.se
Postat av: Johanna

Kan relatera till hypokondri-tänkandet, vid sådana tillfällen krävs det att någon vettig person får en att inse att man faktiskt inte är påväg att dö. Vilket du ju inte är, men att vara sjuk är ändå uschligt så krya på dig nu!

Svar: Ja ack. Dumma tankar! Kram på dig finis!
litesocker.blogg.se

2013-09-24 @ 23:55:25
URL: http://deimos.blogg.se
Postat av: Annelie

Åh, det suger så himla mycket att vara sjuk. I synnerhet när det finns en ovisshet över vad det kan vara. Krya på dig, finaste! <3

Svar: Ja, ackack. Puss och kram!
litesocker.blogg.se

2013-09-25 @ 10:03:54
URL: http://liebeskoma.blogspot.se/
Postat av: Man

Jag håller alla mina tummar och tår för att det ska bli bättre snart! <3!

2013-09-30 @ 21:00:27
URL: http://bokskadad.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback