Magitårtan

Okej, det är äntligen här, ögonblicket ni väntat på ända sen igår... Ni får äntligen veta mer om min fantastiska tårtan!
Ni ska bara veta att den var minst lika magisk i år som den varit tidigare år, och då hade vi inte ens färska vinbär på den här gången. Receptet hittade mamma, som i min ålder hade en grej för tårtor, i en tidning där de hade haft tårttävling. En dam hade skickat in receptet på denna fantastiska tårta och vunnit, och därmed har den numera blivit en återkommande Andersdotterfavorit.

Så, ungefär såhär gör man:
Använd typ det här.
Och gör typ det här!
KLART! Bästa tårtan. :D
Haha, nej. (Gud vad jag är rolig!) Såhär ska bottnen bli! 
Sen tar ni en sånhär! Ungefär. Det är inte säkert att ni har en som är lika fin som vår!
Mal mandel!
Smält socker och gör det här!
Blanda med vispad grädde och kaffe!
Varva tårtbotten med knäckgrädde.
Slå in i plastfolie och sov en natt!
Strax innan serveringsdags så är det bra att vispa lite grädde, tina/plocka lite bär och hacka lite choklad!
Fixa fint!
Tadaa! Tjusigt va?
Hugg in, och så börjar kalaset!

Receptet:

Bottnar:

150 g smör
2 ¼ dl vetemjöl
2 ¼ dl havregryn
1½ dl socker
1½ tsk bakpulver
4 tsk kakao

Blanda ihop alla ingredienser. Dela degen i tre lika stora delar och platta ut dem på plåtar till 3 runda bottnar. Grädda i 175 grader i 12 minuter och låt sedan kallna på plåten.

 

Fyllning:
1½ dl socker
½ dl sötmandel
1½ dl vispgrädde
1-2 msk starkt kaffe

Mal mandeln! (Och skålla innan, om du orkar. Jag orkar aldrig!) Smält sockret och bryn det lätt, rör sedan ned mandeln i sockret. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt svalna och bryt sönder till mindre bitar. Eller krossa, om det behövs. Ha sönder det, helt enkelt. Vispa grädden och blanda sedan knäckbitarna med grädde och kaffe.

Varva bottnar och fyllning till en halvklar tårta, slå in med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten!

 

Topping:
½ dl vispgrädde. (typ... jag vet inte riktigt. Lagom mycket för att täcka ett lager!)
Mörk choklad
Färska eller halvtinade röda vinbär

Ja, smeta på grädde, häll på hackad choklad och bär.
Tjoho! Färdigt!

Ha det kalas!
bak (och lite fram) | |
#1 - - Emil:

Alltså den verkar vara så sjukt god. Måste testa den!

#2 - - Emelie:

Kul med en lite annorlunda tårta!

#3 - - hanna:

yumyum! en sådan ska jag allt baka på min födelse-julafton-dag :D ser ju underbar ut!!

#4 - - hanna:

...och det är ju kaffe i ;D

hemma hos mig finns precis en sådan fin "mandelmalare" i kökslådan också :)

#5 - - hanna:

Sv: det ska jag absolut göra! Men du får vänta tills den 24 december ;)

#6 - - Malin;:

du skojjar med mig?!?!?! fyller du också år idag? :O:O:O:O

#7 - - Beatrix:

som det vattnas i munnen på mig nu! den ser helt gudomlig ut. lägger till receptet som favorit för den måste jag prova en dag!

#8 - - Emelie:

Eller hur, nybakt bröd med massssor av smör och kanske en ostskiva. Bästa!



Nej, det kan bli lite trist med samma tårtor heeela tiden (d.v.s. sockerkakstårtor med grädde och bär). Visserligen har jag inget emot dem men det skulle ju vara kul med lite variation! :)



#9 - - Puck:

Den är så himla fin så jag dör lite.

#10 - - Alexandra - kärlek på tallrik:

Nej men åh vad gott det ser ut, tårtor är ju fantastiskt ;) Jag vill också ha en sådan där fin mandelkvarn! Och grattis så här massa i efterhand ;)

Upp