Magitårtan
Ni ska bara veta att den var minst lika magisk i år som den varit tidigare år, och då hade vi inte ens färska vinbär på den här gången. Receptet hittade mamma, som i min ålder hade en grej för tårtor, i en tidning där de hade haft tårttävling. En dam hade skickat in receptet på denna fantastiska tårta och vunnit, och därmed har den numera blivit en återkommande Andersdotterfavorit.
Receptet:
Bottnar:
150 g smör
2 ¼ dl vetemjöl
2 ¼ dl havregryn
1½ dl socker
1½ tsk bakpulver
4 tsk kakao
Blanda ihop alla ingredienser. Dela degen i tre lika stora delar och platta ut dem på plåtar till 3 runda bottnar. Grädda i 175 grader i 12 minuter och låt sedan kallna på plåten.
Fyllning:
1½ dl socker
½ dl sötmandel
1½ dl vispgrädde
1-2 msk starkt kaffe
Mal mandeln! (Och skålla innan, om du orkar. Jag orkar aldrig!) Smält sockret och bryn det lätt, rör sedan ned mandeln i sockret. Häll upp blandningen på ett bakplåtspapper. Låt svalna och bryt sönder till mindre bitar. Eller krossa, om det behövs. Ha sönder det, helt enkelt. Vispa grädden och blanda sedan knäckbitarna med grädde och kaffe.
Varva bottnar och fyllning till en halvklar tårta, slå in med plastfolie och låt stå i kylskåpet över natten!
Topping:
½ dl vispgrädde. (typ... jag vet inte riktigt. Lagom mycket för att täcka ett lager!)
Mörk choklad
Färska eller halvtinade röda vinbär
Ja, smeta på grädde, häll på hackad choklad och bär.
Tjoho! Färdigt!
Ha det kalas!
Alltså den verkar vara så sjukt god. Måste testa den!