julmakeri

Min kära storasyster har varit här de senaste dagarna och tagit hand om mig lite, och när jag häromdagen ändå var någorlunda pigg satte vi oss för lite julmakeri. Granen monterades ju ihop här för någon vecka sen för att se lite hur Lumos skulle reagera, och eftersom att han har tuggat och varit allmänt nyfiken får en del av vårt vanliga, ömtåliga pynt ha paus i år och vi behöver fylla ut med lite tåligare pynt. Som papperspynt till exempel!
Katten ifråga var mest lite upprörd över att vi stökat ned på hans bord, men det fick han tåla.

Jag vek en trana men blev sen bara upprörd över att det gick dåligt så jag körde på ett annat projekt jag hittat på pinterest - en stjärna till toppen! Började med att skära ut 20 lika breda pappersremsor. Lätt det som tog längst tid.
I instruktionen jag hittat rekommenderade de limpistol, men jag tror att det är viktigare om en har tjockare material. Limpistolslimmet hamnade mest överallt, så jag bytte till stift! Funkade utmärkt!
Under tiden vek Louise lite tranor som fick sätta sig i granen.
Och efter lite fifel och klipp blev stjärnan klar! Så himla fiffig grej, tycker om den hemskt mycket!
Den fick genast flytta in i toppen av granen (mest pga ömtålig och svår att förvara någon annanstans). Vi har nog aldrig haft stjärna i toppen av granen, egentligen, utan har haft tom topp i flera år sedan Katten hade sönder vår spira. Men nu så! Denna stjärna blev kanske lite i det största laget, men det blev rätt så tjusigt. Helheten får ni se när vi pyntat granen då!


 

iskristaller

Jag tänker då inte sticka under stol med att julpyntandet har fått sig en liten början här hemma. Som julentusiast extraordinaire så har jag egentligen inget val, när dagarna närmar sig första advent så börjar jag pynta trots att jag faktiskt är nästintill medvetslös av huvudvärk och okänd orkeslöshet bitvis.
Men vi kan ju börja med att kolla på det här som jag faktiskt gjort i ordning i år. Lite diskret snöfall i Havtornsgrenen vi har på skänken i vardagsrummet. (Fåglarna som tidigare bodde i den har flytt(at) söderut pga busig katt.)
Såhär ser de ut, ungefär, och är virkade av något vitt garn jag hade i gömmorna.
Letade snöflingsmönster kalaslänge till ett annat projekt, men föll för dessa för att de var så täta och höll formen utan att behöva stärkas!
Mönstret är härifrån, med oerhört pedagogisk beskrivning och de är rätt lätta att göra så är någon sugen på att virka lite vinter äre bara att sticka nålen i garnet och köra.
Efter mönstret förklarar hon även hur en kan sträcka ut och sära på dem lite, men jag gillar dessa små kompakta och knöliga snöflingor just nu. Rätt bra pynt att börja med, ändå.

(Jag är alldeles nyss hemkommen från sjukhuset, och även om det inte gick att byta sjukhus så var de oerhört tillmötegående och ville hjälpa till, så det gick vägen. Läkaren i fråga var dock en halvtimme sen, men noggrann och lugn så det gick bra. Jag har än en gång gett en massa prover och nu hoppas vi att de kan lista ut vad det är som är fel.)makeriupdate

Trots att inaktiviteten varit hög på denna del av www så har jag ju faktiskt gjort saker. Två saker som tog ganska många timmar är dock ämnade att bli julklappar till folk som läser bloggen, så det får jag allt vänta med att visa. Har i allmänhet ett litet halvt löfte att bara ge handgjorda grejer i julklapp i år (delvis för att jag inte direkt är fit for julklappsshoppning) så vi får väl se om det blir alsterbomb efter den 24e.

Men jag storshoppade på Slöjddetaljers webshopför kanske en månad sen (bra utbud och pris, men lite svårmanövrerad sida), vilket ju innebar att jag äntligen har grejer till en del projekt. Bland annat skaffade jag mig något jag länge velat ha till mina filtprojekt - en filtnålshållare.

Jag vet. Lite kalla kårar och tortyrredskapsvibbar, men filtandet går svinmycket snabbare! Sju nålar i en liksom! Köpte dessutom stora mängder stoppningsvadd i tron om att det var samma vita som jag använt till att filta med förut, men det visade sig vara mer passande för just stoppning än filtning. Blev liksom aldrig riktigt fin yta på det.
Nåja, det funkade bra att bygga basformen med till stora projekt, och denna nytändning i filtandet innebar att denna blev till. Absolut inte klar än då, klor, ögon, näbb och så lite mera fluff kvar. Lätt mitt största projekt hittills, då hon säkert är stor som tio Felix. Julia cashade in alla poäng på instagram när jag körde frågelek om vem det var. (Ja, Hedwig såklart.)
 

<bloglovin