bergsbestigning 101


Filten har ju faktiskt dessutom en väldigt nära vän och bekant som jag gjorde dagarna innan - vi kan kalla den K2! (Get it, för det är världens näst högsta berg och den här är den mindre kompisen till filten (som ju inte är ett berg men nästan)? Hehe.)

Den är skamlöst inspirerat av detta mönster, men jag har inte följt det alls.
Lumos har inspekterat detta lilla berg, i alla fall!

Lite sugen på att börja massproducera dessa åt min skidälskande storasyster. Kan virka mig genom Seven Summits. (Kuriosa: min käre far besteg Kilimanjaro för några år sen, så när som på den sista lilla snutten då hans medklättrare fick höjdsjuka och de fick vända.)

Har helt improviserat denna, vet egentligen inte ens hur en ska byta färg fram och tillbaka när en virkar men jag bara gjorde. Det funkade. Använde upp mitt allra sista stoppningsvadd för att fylla upp den. Det blå garnet är samma som det mörkaste i filten, vilket är mjukt och mysigt.

Material: Vitt och blått garn, ungefär lika tjockt.
Materialåtgång: Inte ens ett nystan.
Tidsåtgång: Tre timmar kanske.
Teknik: Rundvirkning med fastmaskor. Ökat regelbundet, och sen minskade jag supersnabbt i slutet men det blev inte så bra så måste lista ut något bättre sätt.
Virknål: storlek 3 eller 4. Minns inte. Den är grå i alla fall.
Storlek: 30 x 20 cm.
Antal kattugg: Säkert sjuttio. Han älskar den i färdigt tillstånd.

come seek us where our voices sound, we cannot sing above the ground

Hörreni, det där gick visst snabbt - för nu är den klar!

En alldeles egen havsfilt. Kanske tolv olika nyanser blå totalt, blandat och mixat med omsorg. Älskar att det skiftar i blågrönt så att sjögräset får vara med också. Eller gillyweed.

Tjock, varm och mysig och perfekt att ha över axlarna.

Är hemskt nöjd!

Material: restgarn från fyra generationer.
Materialåtgång: allt blått jag hade, kanske 1,5 kg? vet inte!
Tidsåtgång: knappt en vecka.
Teknik: rektangulär gigantisk mormorsruta, grupper om tre stolpar och en luftmaska mellan.
Virknål: storlek 6.
Storlek: 120 x 90 cm.
Antal kattugg: 35.

Fördelen med detta mönster, där en börjar från mitten och arbetar sig utåt, är att en inte behöver veta exakt hur stor den skall bli i förväg (som när en lägger upp en bestämd längd/bredd och virkar fram och tillbaka) vilket gör att den passar bra för restgarn eller när en inte har köpt garn utifrån ett mönster! Samt att det ju går himla snabbt.

kattbus och öronsus

Blev plötsligt sämre här under morgonen och slängdes tillbaka till en av mina sämre veckor, vilket ju var helsämst. Men helt dålig kan jag ju inte ha varit, eftersom att jag ändå lyckades med konsten att leka med Lumos och fota honom samtidigt. Hans himla gullighet alltså, den kan få mig att klara av det mesta, trots Huvudvärk med stort H.
 
 

<bloglovin