hemma hos Hallwyl

Vi vandrade vidare till Hallwylska palatset igår ju!

Det hela byggdes i slutet av 1800-talet till grevparet Hallwyl, och är egentligen så himla palatsigt att man blir lite galen. När det byggdes hade ansvarig arkitekt alltså ingen budget - familjen var mer förmögen än kungahuset, och grevinnan brukade ibland buda över självaste kungen i diverse konstauktioner.
Så himla knäppt och ofattbart, men det hela resulterade ju i ett fantastiskt hus! Det blev dessutom senare skänkt till staten för att bli museum, och finns nu tillgängligt för alla att besöka! På muséet får man också titta på grevinnans högst imponerade samlingar, med allt från vapen från Kinas bronsålder till 1600-talskonst.

Vi började egentligen nere i källaren, där vi stod en stund och diskuterade om det egentligen var något i flaskorna, och om det i så fall verkligen var vin. Anki gissade på att det var saft!Så himla fina fönster!


På översta våningen fanns en konsthall, ett gym och en kägelbana.
I konsthallen hängde det fullt med nederländska och flamländska tavlor från 1600-talet. Det var tydligen hett att samla på det, men jag är nog inget fan. Väldigt mörka, hårda och lite obehagliga.

Fanns fantastiskt fina gamla böcker också. Typ som den här handboken i ridning!

Och i rökrummet hade de sidentapeter, haha. Allt var så himla överväldigande lyxigt och fint hela tiden!

Och så avslutar vi med en takbild.

Det var himla trevligt hela grejen, vi hade en sjukt bra och engagerad guide och allt var kalasbra! Rekommenderas för alla som är nyfikna på hur Sveriges rikaste grevpar levde vid sekelskiftet, eller de som bara gillar att titta på fantastiskt fina och gamla saker.


våra hjärtans höst

Dagen började ju med att vi var och lämnade in våra älskade löv. Som avskedsfest hade vi lite fotosession!


Coola kids på trappan. Världens bästa poser!

Annat kid på trappan!

Och så lite yin-yan!

Så himla bra. Lite separationsångest bara, och lite nervös för att den typ ska trilla sönder nu när jag inte har den under min uppsyn. Men det blir fint, tagga utställningen!

skotten i stockholm

Det ligger grå och ful blötsnö på marken igen och februarislasken påminner oss om dess ack så beklagliga existens. Fast det gör inte så mycket, för jag kommer nog ha en rätt bra tisdag ändå. Och onsdag för den delen.
Det ingår många bra ingredienser.

Till exempel ska jag spendera båda dagarna med två av mina bästa människor - de två andra tredjedelarna av Ljómi. Allt blir ju egentligen bra då!


Idag ska vi lämnna tillbaka såväl lövet som vi gjorde tillsammans och det jag gjorde själv, och sen bär det av till Hallwylska muséet! Blir kalasfint.

Och imorgon hörrni, ska vi göra skottdagen (ja, det är den 29 februari imorgon!) till värsta högtiden!
Vi har fortfarande inte helt bestämt vad det är vi ska göra, men jag kan med säkerhet säga att det kommer bli fantastiskt. Tanken är att det här ska bli ordvitsarnas fest!

Kanske att snön kom tillbaka enbart för att vi ska få skotta snö, jag vet inte. Det är fortfarande osäkert, men kanske att vi får åka och skjuta luftgevär igen. Egentligen borde vi vara här, för vi har en del skjutdörrar. Och fint vore det ju om vi hade en säckpipa och kilt!
Annars så tyckte Johanna att vi skulle äta älgpasta, jag tyckte att vi skulle göra tårta (ingen direkt ordvits där, men jaja) och ja... vi får se vad som händer egentligen!
Spännandespännande.

<bloglovin