påskfixet

Eftersom att det är tredje påskadvent imorgon gick jag ner i mördarförrådet och grävde fram vår låda med påskpynt igår! Det visade sig att våran samling med påskpynt är ganska bristfällig (säkert 65% av innehållet i lådan var gamla Glad Påsk-kort jag och Louise gjorde som åttaåringar) men jag lyckades gräva fram en del ändå.

Jag rensade lite först. Hehe. Det är alltid lite jobbigt att göra sig av med alla konstverk man själv skapat med små barnfingrar, men man kan ju inte spara allt. Tyvärr. (MVH Hamster, jotack!)

Men man kan hitta bra grejer! Som äggpaket från 97. Såhär såg de alltså ut för femton år sen! Nu vet ni!

Jag hittade två hönor som fick stå bredvid våra året runt-tomtar (de är inga jultomtar, de är familjetomtar!). Den ena har lite dåligt självförtroende, så påpeka helst inte att det inte riktigt ser naturligt ut sådär. Han är fin som han är! Det är inte lätt när man är en hanhöna och inte en tupp.


De här är det bästa påskpyntet dock! De åker upp varje år, även om påskpeppen kanske i övrigt tryter. (Vilket den gjort i några år nu, tråkigt nog.) Färgglada plastägg från Tyskland att hänga i trädgården! Vi har haft dem i träd i hela mitt liv, men nu när vi inte har några träd får man vara lite kreativ. Vi får se var de hamnar i år!


Nu taggar jag påskmust och massor med god mat!

regnbågsslottet som finns och inte finns

Det var många år sen det började nu. Färre än tio men fler än fem, men jag vet inte exakt. Jag tror det uppkom precis när alla skaffat Comviq Kompis och smsade som galningar. Speciellt min vän Johanna och jag, vi smsade om inget alls mest hela tiden.
Men ibland kom vi fram till saker, stora som små. Som hur konstigt det var att blåbärsemo fanns med i T9. Eller att Mario i mitt mobiltema förmodligen slutat dansa för att jag glömt att mata honom (ja, jag hade ett mariotema, och ja, han dansade!). Eller att vi helt enkelt skulle ha ett slott tillsammans när vi blev stora.

Det här var inte en sån idé som var rolig en stund men försvann så fort vi la huvudet på kudden den kvällen, nej, den tog ett hårt tag i oss båda och bestämde sig för att stanna.
Att ha ett slott ger inte bara den där prinsesstämpeln man så trånade efter som barn, utan har även många andra fördelar. Till exempel är det brutalt överstort. Slott som än så länge bara existerar i fantastin är dessutom lite extra bra, för det finns inga som helst begränsningar. Det finns alltså gott om plats för galna och bra idéer.

Då och då lägger vi därmed till lite nytt i våra planer. Ny färg på utsidan, eller kanske, ett nytt rum. Vi har haft så mycket olika idéer att jag knappt minns dem (vi borde skaffa oss en bok att skriva in allt i, så vi vet vad vi behöver när vi väl bygger det!) men alldeles för några dagar sedan kom det senaste tillägget: ett djurbebisdagis.
Tycker det känns extremt bra. Sengångare, flodhästar, uttrar - listan blir lång. Men bra blir det nog!

att berätta saker med linjer och prickar


Titta vad jag fick i brevlådan häromdagen! Finaste rosa brevet med hjärtan på! Blev så himla glad.
Det är från min nya brevvän, som jag hittade genom niotillfems fina brevvänskampanj. Hon är fin, bra och ritar kalasfina krabbor.

Att skriva brev är en ypperligt överbra grej - alla historier blir lite extra bra när de skrivs i fina färger på ett fint papper som sedan viks ihop och skickas iväg. I allmänhet kan man nog säga att livet blir lite extra bra när man får berätta lite om det för någon som tycker att det är lika viktigt med färgglada papper och finheter som en själv.
Rekommenderas!

<bloglovin