att pryda väggarna med minnen från förr


Det är nu ett bra tag sen vi flyttade in här, men jag håller liksom ständigt på och fixar och donar för att få maximal bra-faktor i mitt rum. Har skaffat en liten väggspegel (har satt såna smala långa på insidan av garderobsdörrarna dock!) med rosor i ramen. Den får samsas på en liten väggsnutt bredvid min dörr tillsammans med lite andra finheter.

Fotot är mitt bästa på Johanna och Anki aka mina Ljómi-vänner och den lilla svarta är en rysk tavla jag köpte på Stadsmissionen! Älskar rysk konst med svart bakgrund och eldiga färger, speciellt de som gestaltar slavisk folklore, tex The Firebird. Den känns så underbart Fenix! Högst upp till höger ser ni ett ark som jag skar ut ur uppslagsverken, Lady Clown Cha-U-Kao av Henri de Toulouse-Lautrec och så sist men inte minst Gustav Klimts porträtt av Adele Bloch-Bauer.

Det känns lite snett och ojämnt fortfarande, så jag ska skaffa mig lite mer och fylla ut men det känns redan fasligt bra!
 

tvåtusen meter loppmarknad


Imorgon är det 2km-loppis här i Aspudden! Är hemskt taggad, och det är ju kalasbra eftersom att vi bor bara ett litet jämfotaskutt från gatan där loppisen kommer att vara.

Ljómi var där för två år sen när det var strålande sol och plågsamt mycket människor. I år väntas det dock lite sämre väder, så det kanske blir lugnare! Jag har i alla fall planerat att ta mitt besök i två etapper, en gång på morgonen och så tillbaka senare på dagan och göra slutfynd! 

Där hittade jag ju bland annat mina fenomenala tårtgafflar som jag använt flitigt sen dess. Tanken på att de bodde i Aspudden, flyttade med mig hem till Sjöstan och sen nu är tillbaka i Aspudden gör mig lycklig.

Tagga! Är det någon annan som ska dit?

vi tar på oss ryggsäckarna och flyger ut och iväg


Har gjort något lite mystiskt igen.
Som en egen liten värld.
Som en främmande planet.
I en glasskål.
Där marken slingrar sig i guld.
 
 
Och molnen kransar sig runt bergstoppar.

Lever ut alla mina fantasier om äventyr i främmande världar på det här viset. Det är rätt effektivt.
 

 
 

<bloglovin