virkat att hänga runt halsen


När jag nu är inne på min snart tionde dag med feber och huvudvärk har rastlösheten slagit till, och jag har suttit mycket och bara virkat utan att det egentligen blivit något. Men så kom jag av en slump över detta fantastiska mönster hos A Common Thread och satte virknålen i garnet för att testa! Såg avancerat ut, tyckte jag.

Det visade sig att det inte var så svårt som jag trodde, och det blev två stycken av bara farten. En svart och en vit.

Sydde ihop två respektive tre små halvcirklar och fäste dem i kedjor jag hittade i mina gömmor - klart! Fantastiskt bra användning för diverse överblivna garnstumpar jag har ärvt av mormor.

Dessa två fick flytta med min kära storasyster idag, som present för att hon kickar ass på så många plan just nu.

rapport från sjukstugan

Så mitt alldeles beklagligt hopplösa tillstånd har tyvärr hållt i sig, och jag är inne på min femte dag med persiennerna neddragna och lamporna släckta. Soliga dagar har passerat utan att jag ens klarat av att se dem. Sjukt deppigt.

Jag har legat i mitt rum med filten över huvudet.
Och lyssnat på podd efter podd efter podd. Ibland ser jag en film med skärmens ljusstyrka på lägsta. (Tips på bra poddar och sjukfilmer mottages gärna.)

Fast rymdlampan kunde jag ha tänd efter ett tag i alla fall.
Lumos har hängt med mig, men mestadels tyckt att jag varit tråkig. Tur att han är söt.
Så han har tuggat lite på blommorna så länge. (samt vält ned saker och bara i sin allmäna jävlighet suttit och puttat ned mina mediciner från bord/hyllor.)
Relaterar väldigt till denna ampellilja. (Bredvid ligger för övrigt Rozsika Parkers The Subversive Stitch. Ska i mångt och mycket utgå från denna i skrivandet av min C-uppsats (om jag blir frisk, det vill säga) så ni ska få veta mer om detta sen för ojojoj vad intressant det är!)
Jag har det i alla fall lite bättre sen igår, då jag efter mitt samtal med doktorn fick starkare smärtlindring utskriven till mig.
Och idag lyckades jag faktiskt ta mig iväg till mottagningen igen för provtagning.

Men det är fortfarande oklart vad som pågår. Testet idag var för borrelia, efter den där fästingen jag fick för en månad sen, men det kollas väl mest för att det är det enda på listan med möjliga orsaker som går att behandla. Så på något sjukt vis hoppas jag ju på att det är det, så att jag kan få antibiotika i en månad eller vad det nu kan tänkas vara.
   Det kan fortfarande vara någon annan jäkla fästingsjukdom eller bara något random virus, men då finns det ju inget en kan göra. Annan fördel med borrelia är att det inte skulle finnas någon anledning för dem att ta ryggmärgsprov, VILKET VORE BRA. Fast min käre doktor sa att de alltid gör allt de kan för att undvika det så. Men rygg- resp benmärgsprov är mina absoluta skräckprov att någonsin behöva ta i mitt liv.

Och ska vi lyssna till hypokondrikern i mig så skiftar mitt tillstånd mellan TBE respektive hjärntumör (och alla dödliga sjukdomar som finns), men det ska vi ju inte. Min storasyster förklarade för mig att det inte kommer vara något så allvarligt för vår familj har redan fått vår dos. Jag hoppas verkligen att världen funkar på det viset, och att jag är frisk till imorgon kväll så att jag kan få gå på Hej Framtiden! med Jesper Rönndahl.


Under det här strecket kan vi prata om något roligare:

Fick mail från Barnebys häromdagen, sidan som jag besöker med jämna mellanrum för att sukta lite efter snygga grejer på auktion, som gillade min blogg och undrade om jag ville vara med på deras blogglista. Rolig grej, tyckte jag, så jag tackade såklart ja!


sjukdagar blir vågor blir trasig kropp

spenderar dagen med att:
- vara lite glad att jag inte riktigt mår lika dåligt som under gårdagen, som var min värsta sjukdag någonsin. jag exploderade hundra gånger om och låg i sängen med mörklagt rum och var ynklig trots att det var min kära systers 23-årsdag. inget hjälpte.
- vingla hela vägen till doktorn
- spendera timmar i väntrum med att försöka övertala mig själv om att jag inte var dödssjuk
- efter mycket om och men få svaret att hon inte riktigt vet men kanske ett virus fast kanske ändå inte nähä okej. köpte lakrits och åkte hem.
- medvetet välja en kanske inte så bra film som kunde underhålla mig.
- FÅ TRISTESS (varför är den så nära till hands när en trillar ihop av exlposiv trötthet? kände mig som en furby, ni vet de klagade ju alltid på att de hade tråkigt när en sov) och börja rivarivarivariviera i tidningar och det blev en hokusai-våg i tidningsrivs. mestadels av barilla-reklamer.

men nu trillar jag snart ihop i en litenliten hög, så hejsvejs.

<bloglovin