ödescollage

Anki flyttar till Umeå till hösten (elefanttårar på det), så idag hade Ljómi en liten hejdå-tillställning. Och vi tänkte liksom att... vad passar bättre än lite collage och glass? Ingenting! (Ni som, mot förmodan, förvirras av detta val är fria att utbilda er om frågan här. Somliga menar på att Ljómi består till 97% av glass och collage.)

Så med kappsäcken packad med nödvändigheter (tidningar, klister, sax och glitter) hoppade jag på pysselexpressen och färdades till kvarteren där jag växte upp. 
Jag tänkte först att jag skulle göra något likt våra kalendermånader, ni vet, som en inspiration för den kommande tiden. Det blev inte riktigt så, men min tillvaro är nog så fröjdsam ändå.

Fast vi hann knappt börja innan hungern slog till, så vi körde lunch på balkongen. Anki såg pillemarisk ut i sin nya frisyr, så som man bör.
Men sen körde vi full fart! Anki gjorde lite inspirationscollage att få idéer ifrån under hösten, jag körde på helhöstigt och Johanna gjorde ett höstcollage där hon utan framgång försökte få ett hästhuvud och ett älghuvud att pussas.

Tadaa! Min blev ren och skär höstpepp, komplett med äpplen, eldstad och lövhög. Tänker att det kan vara en del av Team Höstpepps manifest. Med plats för tillägg, såklart.

Fin dag. Kommer sakna Anki apmycket, men hon kommer ju hem igen till jul (antalet gånger jag citerade Jöback: för många) och förhoppningsvis träffas vi minst en gång innan dess.

glitter och magi för att hålla reda på allt

Det har blivit tradition att jag gör en egen fräsig framsida (obs! använde mest ordet fräsig pga allitteration och lite för att det är ett himla bra ord) till min kalender varje höst. Runt skolstart liksom, lite klippochklistra och plötsligt en mycket tjusigare kalender att ha hela året! I år är inget undantag, och idag fixade jag mig en!

Det ingår alltid några jättefina (fula) framsidor som man kan byta mellan i kalendrarna. Men alltså, nej. Gör egen, säger jag, oavsett om du bara sätter dit en bild på Backstreet Boys eller ritar en sol. Gör en garanterat mer glad än någon mystisk blomma.
Jag tänkte dock inte köra på pojkbandsgrejen, men letade runt massor i tidningar efter en passande bild. Ville egentligen ha en bild på en människa i en rymddräkt som jag hittat i tidningen från Monki, men den hade jag tydligen klistrat fast på något annat redan. Livet är hårt. Jaja, jag hittade en bild på karusell + träd i samma tidning och det kändes minst lika bra.

Jag utnyttjade mina superskills i kalligrafi och skrev lite siffror. Och så glittrade jag, det är ju obligatoriskt för tiden. Såhär blev det! Baksidan fick bli ett mönster som var på insidan av fram- & baksida i Monkitidningen (alltså hur fin var inte den?). Fast själva kalenderstommen är lite tråkig för plasten framför bilden är så dimmig och vit att bilden blir lite suddig och kontrastlös.
Hursomhelst, nu är jag redo för skolstart!

Jag börjar på måndag, är taggad och lite nervös så allt är som det ska. Fick hem min kurslitteratur förra veckan och tog med ryggsäcken till posten för att jag skulle slippa bära dem hela vägen hem. Fast lådan gick ju inte alls ner, jag fick offra mina armar. De har återhämtat sig nu dock, så det var värt det. Men vad gör man inte för böcker?

Min favoritbok hittills: Art History - A critical introduction to its methods. Varför? Namnen på de som skrivit den. Hatt & Klonk. Vill skriva uppsats om den bara så jag kan få skriva jättemånga hänvisningar till dem.
Bubblare: Pompeji, skriven av Mary Beard. Kan fritt översättas till såväl "Glatt skägg!" som "Gift dig med Skägg."

Konstvetenskap I på SU - here I come!

regn, rusk och livsfara

Det är som om höstgudarna läste min lista häromdagen och blev lite höstpepp de med, för igår gav de mig en utomordentlig höstdag! Det regnade katter och hundar i timmar, jag fick gå runt i stickad tröja och sockor hela dagen och satt i gungstolen med temugg och stickning i högsta hugg. Optimala tillvaron.

Som bonus hade jag och mamma eftermiddagsfika med te och nybakt knäckebröd, och jag passade på att inviga mina nya ljusstakar. De fick samsas med de befintliga glasljusstakarna, tycker att de ser ut att må bra ihop.

Fint.

<bloglovin