som en undervattensresa i skottland

Samma dag som lampan åkte upp förändrades något annat i mitt rum - sänggaveln fick sig ett riktigt tyg! Sågade till en plywoodskiva i en tjusig form för kanske jättelängesen, och klädde in den med mjukheter (genom att använda stoppning från madrassen jag precis kasserat!) strax därefter. Sen har jag liksom väntat på det perfekta blåa sammetstyget, vad nu det innebär. Till slut insåg jag att jag ändå inte kan lägga ner sådan kosing på en möbel som min lilla kissekatt förmodligen kommer klösa sönder på en kvart. Så jag insåg att det blårutiga tyget jag hade hemma ändå skulle bli riktigt tjusigt, och räckte!

Plockade fram häftpistol och körde!  (eller ja, höll på tills jag kom till svängen och allt blev så jävligt att jag fick sammanbrott och mamma fick ta över.)

Notera att jag vill att ni ska lägga märke till att dessa bilder inte är perfekt stylade. Det behöver det ju inte alltid vara.

Nöjd är jag i alla fall. Passar bättre än filten jag hade innan, som ju bara trillade av hela tiden. Måste skaffa bättre matchande sängkläder.
 

presenter till de som verkligen förtjänar det

Min vän Emma, ska ni veta, är inte bara en makalös människa, utan även en fantastisk hjälte och fighter. Hon har lyckats besegra ett livsstort monster och jag är bara så stolt att jag imploderar, exploderar och brinner så ljust att det gör ont. Så jag vet inte vad jag hade för annat val än att skicka ett fanvadduärbra-paket.

Kändes rätt givet att hon skulle få en egen rymd, och när jag plockade fram canvasen mitt i mitt korståg av korsstygn insåg jag att canvasduken var rätt så lik det jag broderade i. Jag letade fram ett mönster för lite gammal hederlig Times New Roman och broderade in texten. Först en omgång innan jag målade, för att ha något att följa efter ett tjockt lager akrylfärg. 

BAMF kändes liksom som det perfekta ordet för att beskriva min fina vän just nu, och ännu bättre blir det väl när den översta förklaringen av akronymen på Urban Dictionary lyder Neville Longbottom följt av en lista med citat från böckerna. Här kan ni läsa!
Baksidan prydde jag med en liten hälsning.

(Den här är min 7. gör något av en nål på listan förresten.)

 

vi lämnar spår av stjärnstoft

Vi fortsätter lampuppdatering tänker jag. Har världens race med att fixa allt sådant jag inte fixat tidigare i mitt rum, och äntligen (äntligen!) fick min älskade rymdlampa en fot med ljus och allt! Så glad.

Åke och FIlip taggar för rymdresor nu.
Själv älskar jag mönstret den gör på väggen bakom. 

Plus att den ju glittrar när en går förbi.

Och den nedre kanten! Gillar den så. Lyser igenom betydligt kraftigare genom den, plus att mönstret gör mig lycklig. Trådarna är lagom spretiga och trassliga efter att ha blivit målade.

Brabraba så himla nöjd.
 

<bloglovin