saker som gjort mig glad idag

- Att läsa en intervju med Håkan Hellström. Det gör mig alltid glad, för han verkar så glad. 
- The Warblers
- Nyklippt hår och hårbottenmassage hos frisören
- Kardemummakanelkaffe & frukostmys
- Att kardemummakanelkaffe är en alliteration
- Spotify har äntligen uppdaterat sitt utbud av Gleelåtar
(Och den här får mig att gråta lite.)

Trettondagsafton


Det var den här vi såg alltså - och ni ser ju hur fantastiskt det ser ut. Olivia hade en fantastik rödsvart kjol på en fabulös klänning och kändes lite som drottningen i Alice i Underlandet. Narren hade ett par superfestliga byxor gjorda av en massamassa handskar.
Så man dog.

Men det var inte bara scenografin och kostymerna som var fantastiska - hela pjäsen kändes som en Mikakonsert möter cirkus möter Alice i Underlandet. Fast det var en Shakespeare liksom.
Den handlar ju om Viola som precis överlever ett skeppsbrott och flyter i land i främmande Illyrien. Hon förlorar sin tvillingbror Sebastian i tumultet och i Illyrien klär hon då ut sig till man och blir anställd hos greve Orsino. Viola - eller snarare Cesario - blir förälskad i Orsino som i sin tur är förälskad i Olivia som inte är en gnutta intresserad utan i sin tur faller för Viola/Cesario. Bästa triangeldramat evert!

I pausen gick Narren runt i publiken och körde lite allmän underhållning. Där stötte hon på Petra Mede, som satt en bit ifrån oss, och tillsammans sjöng de Leva Livet. Det var fint. Ah, alltså det var allmänt fantastiskt.

Här är bilder från Stockholm stadsteaters hemsida som är tagna av Petra Hellberg.

KOLLA SCENEN LIKSOM. Gud. Om ni har en hundring över så råder jag er att gå och se den. Sista föreställningen är 13e mars!


den historiska ljómihelgen

I lördags åkte jag ju iväg för att ha the best time of my life. Det kallas Ljómihelg, och jag ska då återigen göra er gröna av avund. Förlåt, men nu ska ni få se vad jag har haft för mig.


Jag åkte till tjusiga Ängby och där är det alltid lite mer vinter (eller ja, vad det än är för årstid så är det mer där än här) än det är här i Sjöstan. Fint!

Där var det alltså dags att klippa & klistra för Mars skulle pimpas i vårat almanackeprojekt. Tjohej!

Såhär fint blev det. Och vi tittade på Disney Channel under tiden, och fick se såna bra program som Hannah Montana & Jonas. Fint!

Det fanns glitter.

Och så måste man inte vara seriös bara för att man är bra, så ni vet.

Och så var det Vårkänslor. :D

Slutresultat lite! Min är den till höger, den blev lite kaosig. Men det är charmigt! Johannas är färgstark vardag.

Och såhär fin var Ankis. (och alla kapitulerar för Boy) Bollarna är så festliga.

Johanna stod på soffan och Anki cyklade med nallen Otto. Han är festlig.

Fotografer kan vara roliga.


Sen såg vi Melodifestivalen, betygsatte och blev arga för att Melody Club kom näst sist. Och så roade vi oss åt det här. The Ark var fint också!

Sen spelade vi Alfapet och åt glass. Efter att ha fastnat framför Notting Hill en liten stund. Alfapet är svårt när man är trött. Så dår får man hitta på fina ord som "hindichillrökrum" och "kirrr" med tre r. (jag ska göra ett TV-spel där Health Packs och sånt heter ett "kirr". För det kirrar biffen, liksom. Nu vet ni)

Anki hade coola bokstäver. Och en fin temugg.

Jag hade inte fullt lika bra bokstäver. Det gick ganska dåligt för mig i allmänhet. Jag slog till med geniala ord som "el" och andra 2-3 poängare. Hejhej!

Men sen blev det söndag! Efter lite sömn i den otroligt sköna sängen som alltid står redo i Johannas källare. Vi åt frukost och hade det trevligt, spelade lite Super Mario Galaxy & Super Smash Bros. :D (om någon har ett Wii som de vill låna ut och sen glömma bort att de lånat ut den, kontakta mig!)
Sen hängde vi och hade fest. På sätt och vis.
För den ljuva söndagsaftonen skulle ju spenderas på Stadsteatern där vi skulle se Trettondagsafton.


Teatern var så fabulös att den förtjänar ett eget inlägg. Men jag kan väl säga såhär lite snabbt - Shakespeare är fantastiska, Pia Johansson också... men framförallt scenografen och kostymören. TO DIE FOR.

Sådärja, hejdå på er grönsaker!<bloglovin