scoutfiten är komplett!

Steg 3 i scoutfitkalaset - get excited!
Ni vet hur scoutklädseln ser ut va? Blågrön skjorta, halsduk och sölja? Och så sjuuuukt coola märken på skjortan.
Ja, på halsduken då så ska man ju ha en sölja som håller ihop den. Vanligtvis en rund liten sak, men är man spindelledare så kan man ha en sånhär:
Ja, jag har gjort den helt själv. Bränt med glödpenna och allt! (och det är nog århundradets snällaste spindel, men hur skulle en araknofob kunna rita en som ser elak ut?!)
Men med tanke på den akuta rosettbristen i scoutklädseln tänkte jag att.. varför inte lyxa till söljan?
Den här kallas Patrioten.
Och den här kallar jag för Lucia är inte hemma.

Det är en ganska så väldigt basic konstruktion, då jag bara helt enkelt knytit rosetter som jag sytt fast i små tofsar - men ack så praktiskt och fasligt mycket festligare än en liten spindel på en läderbit! Lite kaka på kaka, men vad sjutton - vem tackar nej till kaka?
Och ni ska bara veta att jag sytt fast mina märken  like  a  boss!
Nu är jag ju faktiskt egentligen nere i Skåne. Hoppas ni har två fina veckor utan mig!

det är inte vår, men blommor slår ut ändå

Jag hade en mössa på lager med en ganska så ful orange prydnad, som jag länge tänkt göra om på något storslaget vis. För den är så himla gullig i formen!
Så jag gjorde den fin (fast inte så storslagen, den behöver inte vara storslagen) och tänkte ta en fin bild för att visa. Men det var lite svårt, så här är min uggleklocka, ljusslinga och spegel. (Uggleklockan tickar så förjordat att den står stilla, lite sorgligt men den får hänga kvar ändå.)
Sen fick jag en bild på mitt hårockså.
Sen gick det lite bättre! Hejhej!
Så typ såhär blev det ju. Fast man ser ju inte riktigt men ändå. Blomman är lite fräck av sig, eller ja.. att jag använt den är lite fräckt! Det är nämligen Anki som gjort den, och den hör till en magisk mössa hon stickat med små tillhörande löstagbara dekorationer likt den här blomman. Och så gav hon hela grejen till mig! Men blomman gjorde sig så fin på den här, så nu bor den där lite mer permanent.

Kalas! 

(Det här var på sätt och vis steg 2 i mitt uppiffande av mina scoutfits! Mössor känns ju egentligen ganska avlägset såhär under våra varma sommarmånader - men ska man ut på galej mitt i natten under ett läger så är mössor fantastiska. Eller när man ska sova. Eller typ alltid.)

joo, men lite kalas blev det väl allt!

Fast ungefär ingenting av den lila kanten tog, som sagt. Menmen! 
Så länge det inte är grått är jag nöjd! Plus att det matchar min nya superljusblåa regnjacka. Så bra!

Angående Norge och allt som har hänt så mår jag bara så illa - alltså SÅ ILLA - av det hela. Det är så himla hemskt, sorgligt, förskräckligt och alla andra liknande ord. Fy bubblan, grymma värld.


<bloglovin