Trust me, I know what I'm doing. . . or at least, Felix does.

Handgjorda julklappar var ju min grej i år, och även om det gick sisådär så fick jag till en del. Mest stolt är jag dock över att mina trolldrycksskills äntligen kunde generera två riktigt värdefulla presenter till mina fina Ljómivänner - lite liquid luck!

En varsin liten flaska blev det! Hoppas de väljer ett bra tillfälle att använda dem på!
Vek ihop lite små lådor av notpapper och lät dem ligga och vila i svart silkespapper fram tills igår när det var paketöppning.

Lite etiketter och snören också, såklart.

(Flaskorna köpte jag på internet, det är bladguld i och de skulle tydligen ge välstånd eller bara säga "Du är guld värd!". Gjorde om, skrev felix felicis på små lappar, doppade dem i te och stoppade in dem i ugnen en stund. Limmade fast och försökte ge korkarna lite patina vilket var desto svårare. Men det gick!)
 

vi hänger rosor


Julpyntet har fått kattanpassas i år, efter att lillkillen välte och krasade vårt arrangemang på bordet. Hmf. Så det har blivit vägghängt för hela slanten, bland annat på en av väggarna i köket.

De små krokarna gjorde jag för säkert 10 år sen och de hängde där sen tidigare utan något egentligt syfte. Nu blev de utsedda till blomkrokar dock.

Och så rosor i bästa mörkröd. Här har de börjat säcka lite, men det har varit så perfekt med dem hängandes i ögonhöjd ovanför kökshanddukarna, eftersom att en fick sätta näsan ner i rosor varje gång en skulle torka händerna. Fint.

Småflaskorna är det lite oklart var de kommer ifrån, men så fort jag hittar några tänker jag köpa alla de har. Så perfekta att hänga i grenar och på krokar eller varsomhelst och bara ha en ensam blomma i. Det är liksom bonus på alla sätt och vis eftersom att det dessutom blir ganska mycket billigare än en bordsvas då det går åt mycket färre blommor. Magnifikt!
 

en filt

Nu såhär i mellandagarna kan jag till slut visa upp de få saker jag faktiskt gjort under hösten. Lite har jag allt producerat. Först ut var ju Johannas lilla knäfilt, men innan jag gjorde den blev faktiskt denna till.

Ljust mintgrönt samt varmvitt mohairgarn blev en filt till Louise.

Det är samma struktur som förra gången, en gigantisk mormorsruta men med grupper om stolpe-luftmaska-stolpe i stället för tre stolpar. Den blir som något slags fluffigt nät.

Fransarna tog nästan lika lång tid som resten, eftersom att jag ju ville vara så garneffektiv som möjligt hade jag inte direkt extra ifall att det skulle bli fel så jag fick räkna och vara petnoga vilket är bland det värsta jag vet. Nåja!

Men är nöjd! Himla gosig är den. Hoppas den ska trivas i storasysterns lägenhet.
Här är en halvpissig bild på helheten. Som en mintpastill med vit mitt. 

<bloglovin