pelargoner på parad


Det var ju faktiskt rätt så längesen jag gjorde i ordning de här. Ville ha lite tjusigare ytterfoder till alla mina pelargoner, och eftersom målet med livet är att samla tantpoäng blev det decoupage.
En gång följde jag med mormoror på trädgårdsvisning hos en som var med i trädgårdsföreningen på ön, och denna magnifika dam hade en hel vägg med olika pelargonsorter och varenda en hade en decoupage-kruka. En sån vägg är onekligen mitt enda mål i livet. (De som hade den trädgården hade dessutom BYGGT en sjö på sin tomt, med en liten ö, Monetbro och allt. Men det är en annan historia.)

Nåja, jag fyndade tre små terracottakrukor i bytesrummet, köpte tre små fat och satte igång. Målade lite. Ville ha vita krukor och guldiga fat, men min guldfärg är borta! Ackack. Jaja, jag blandade silverfärg med ockra och det blev rätt bra!

Bilderna är urklippta ur The Decoupage Sourcebook som vi bara såklart har, vilket är världens bästa grej. Ska visa den någon dag. Ena sidan fick bli ett ett underhavsäventyr och den andra fick bara bli fin och enhetlig.

Nåja, hoppas de trivs och växer till sig nu, mina små pellisar.

symbolik och kärlek

Symboler är så magiskt när det kommer till att kommunicera, de berättar så mycket samtidigt som de enkelt kan kamoflera sig som ord eller bilder. Möter vi ett tecken vi inte är bekanta vid reagerar vi inte, men de insatta kan se och förstå.
Kanske allra finast är det med fandoms. En liten brosch, en sjal, en tröja, ja vad somhelst, men varje gång jag ser något så bildas det en tyst relation blixtsnabbt. Det blir lite varmt inombords. 
"Vi har något gemensamt som vi tycker om med hela hjärtat." 
Det är fint tycker jag. Det resulterar sällan i något direkt samtal, men det handlar inte om det. Det är tyst kommunikation. Magisk kommunikation.

Och så häromdagen insåg jag att jag hade plockat på mig en liten samling symboler som jag har med mig varje dag, vissa mer subtila än andra.
Jag undrar hur många hittills som sett någon av dessa och fått den där varma känslan i magen som jag får när jag ser något liknande. Vore ju fint att veta.

Har ni några symboler? Finns det några ni alltid reagerar på?
Reagerar ni på de här?

blommor och blad


De tog ned lite grenar från en prydnadsapel på gården häromdagen.

De blommar ju rosa på våren, vilket är kanske det bästa i världen.

Men så låg det grenar där på marken den kvällen, utan vidare.
Då kunde jag inte låta bli.

Så de fick följa med upp. Och ser man på - det har redan början knoppa!

<bloglovin