receptdags pt 2: frukostlyckan
Det här är min absoluta favoritfrukost just nu, så himla fantastiskt god! När jag visade upp den för ack så längesen var ni många som blev nyfikna, så jag tänkte förklara hur man gör!
Det här behövs till 2-3 portioner!
Det här behövs till 2-3 portioner!
6 dl mjölk (vi kör sojamjölk!)
1 dl polentagryn
2/3 dl mandelmjöl
1 msk honung
1 msk honung
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
frysta hallon eller blåbär
1 tsk vaniljsocker
frysta hallon eller blåbär
Gör såhär:
Värm mjölken tills den nästannästan kokar, sänk värmen och vispa därefter ner polentan! Häll i mandelmjölet och fortsätt vispa ett bra tag tills det tjocknat ordentligt. (Om det inte tjocknar så fortsätt bara vispa på svag värme tills det gjort det, i värsta fall får ni väl ha i lite mer mandelmjöl!) Dra kastrullen från plattan och blanda i honung, kardemumma och vaniljsocker. Rör sist försiktigt ner så mycket bär ni vill ha och servera tillsammans med en klick turkisk yoghurt!
Bästa efterrättsgoda frukosten!
(Polenta är småsmå gula gryn som man får fram ur majskorns kärnor, jag vet att Saltå Kvarn säljer, så det finns lite här och var. Annars får ni leta! Bara ni inte gör den på majsmjöl.)
Åå det så kjempegodt ut!