som fascinerade näbbmöss och förundrade skalbaggar

Vore det inte fint att testa på att vara liten? Alltså inte liten som i att vara barn, utan att vara Tummelisa-liten. Fast kanske inte vara krympt, utan vara gjord för att vara liten. Som en guldskimrande skalbagge! Eller en liten mjuk näbbmus med pyttesmå morrhår runt nosen.

Tänk er att bygga bo under en nyutslagen ljung, mysa ner sig i den mjuka mossan och bara vara.

Leva miniatyrlivet och låta blåbärsriset växa upp runt en och skydda från världen.

Eller sätta sig tillrätta mot stammen av en vitsippa och läsa lite. Det vore ju helt fantastiskt, vore det inte det? Eller är jag galen?

Bara för någon dag eller några timmar tror jag att det vore fint. Ungefär som när man första gången låtsas vara fågel och flyger, när man får se världen ovanifrån och märker hur litet allt är... fast tvärtom. Krypa runt bland löv, växter och mossa. Titta upp och knappt kunna urskönja trädtopparna för att de är så långt borta, kanske till och med drömma om att vara stor och nå hela vägen upp.
Känns som att det vore en fasligt bra grej nu när våren är här också. Att vara först med att se sipporna komma upp och hälsa dem välkomna med bullar och saft. Att riktigt känna i marken hur allt vaknar upp ur sin dvala, hur ljuset är här.
Brabra. Fasligt bra.
äventyr & minnen | |
#1 - - hanna:

Som jag gillar den översta bilden! :D



Sv: nejdå, det är ingen fara med mig, men skolan tycker visst jag ska göra väldigt mycket tills imorgon :P

#2 - - Elin-Alice:

Oh, vilken söt tanke!

#3 - - Fellen:

Ååh, det har jag tänkt på supermånga gånger ju!

#4 - - kaneli:

ja alltså våren gör ju att man lever igen! till cake-popsen använde jag en alldeles vanlig choklad kaka, men det går ju att använda precis vad man vill som morotskaka eller citron eller vad man nu gillar, lönar sig att pröva sig fram!

#5 - - emma:

finaste inlägget ju!!

#6 - - aliciasivert:

Åh jag har alltid drömt om precis samma sak! Kanske man läste lite för mycket Vem ska trösta knyttet? och the Borrowers som liten. Men så fint det vore! Kommer fortfarande i (semi)vuxen ålder på mig själv med att fantisera om hur det vore att vara liten som ett barr. Jag tror jag gärna skulle göra förändringen permanent.



Fint illustrerat inlägg! Man känner känslan liksom.

#7 - - maja.:

jag brukade ofta tänka så när jag var liten. att jag faktiskt var liten som en mus. och så brukade jag titta efter detaljer i stora områden där jag tänkte "åh, där hade det varit mysigt att sitta om jag var pytteliten"

Upp