välkommen till balkonglivet pt 2

Vi har en lagom, men inte jättestor, balkong här i Aspudden. Oavsett vad innebar den lite ny balkonginredning, och kravet var att den skulle generera maximal mysighet samt växter per kubikmeter. Mamma har drömt om att ha speglar i trädgård i säkert tjugo år, så när storasystern inte längre ville ha sina spegeldörrar till garderoberna var det rätt självklart vad de skulle få bli.

Mamma byggde en träställning bredare än dörrarna som hon fäste i väggen, ställde dit speglarna och häftade fast ett nät för blommorna att klättra i. Växterna är medflyttade i svarta sopsäckar från förra lägenheten, och har jobbat hela våren med att växa upp igen.
Klematisen (till vänster) har jobbat på bra, men vildvinet är lite långsammare. En klockranka agerar vikarie för i år, då den växer som en galning och är ettårig passar den prima. 
Det är himla fiffigt, för det blir ju dubbla växtlighet! I nuläget hänger dessutom midsommarpyntet kvar i form av små blåklintar upphängda i småflaskor. (Och vita blommor som varken är prästkragar, gerberor eller margeriter men ser ut ungefär så.)
Vare sig en vill det eller blir det dock än så länge så att en ser sig själv också, vilket var lite knasigt i början när det var helt tomt, men inte länge till!
Hejhej!
Sjukt bra är det, i alla fall!
Och de växer, precis som förra gången, i en låda som är placerad under soffan så att vi får en växtvägg som ryggstöd.
Det är himla grönt och mysigt på den här balkongen med, kanske lite extra grönt eftersom att trädet utanför är närmre, och så ansträngde vi ju oss för att slänga så lite blommor som möjligt. Det är fortfarande två träd, ska ni veta, men det får ni se någon annan gång!

För er som glömt hur Sjöstadsbalkongen såg ut kan ni ju kolla här.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jennifer

Men, vad fiffigt med speglarna! Så fint!

2013-07-06 @ 20:26:21
URL: http://jenniferstroud.blogg.se/
Postat av: Julia

Åh så fint! Tack för inspiration :)

2013-07-07 @ 20:45:25
URL: http://peroxsym.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback